For godt til å være sant?
Hva synes vi – helt ærlig – er det aller beste med BearingPoint? Les og le.
God stemning fra morgen til kveld
Når et selskap skal snakke om seg selv, kan det kanskje fremstå som litt påtatt og kleint. Ikke bare for deg. For oss også.
Vi har forsøkt å fange det unike med BearingPoint på film. Flere ganger. Med manus. Uten manus. Med vidvinkel og selfie mode. Til slutt ble vi ganske fornøyde. For til tross for at det til tider kan fremstå som litt klisjeaktig og polert, mener vi at vi på en representativ måte har klart å vise hvordan det faktisk er å jobbe i BearingPoint. Og vi har det veldig gøy på jobb.
Bare se her.
Press play!
En passe pent antrukket konsulent følges gjennom lokalet. Alt er lyst, moderne, og åpent. Wow – bra utsikt! (det må vi passe på å vise frem).
Klipp fra et møterom – pent antrukket mann peker på en stor skjerm. Klipp fra kantina – langbord og latter.
Samtidig sies det noe smart og konsulentaktig (buzzwords blinker på skjermen).
Filmen avslutter med noe sosialt. Bare god stemning. Det raftes i alle fall. Og bades. Og synges karaoke, så klart (det er et eller annet med konsulentbransjen og karaoke.)
Nok om det...
Sånne filmer funker sjelden. I hvert fall ikke for oss. Derfor har vi heller tatt en runde på huset, og snakket med en haug med BearingPointere (som er det vi kaller oss). Både helt ferske konsulenter, en del erfarne folk, og noen skikkelige veteraner – altså folk som kjenner konsulentbransjen som sin egen dresslomme.
Vi har også intervjuet et par eks’er - folk som har forlatt oss for å prøve lykken et annet sted. Flere vender tilbake til BearingPoint igjen. Det er helt lov å prøve litt forskjellige stoler iblant.
Alle har fått nøyaktige det samme spørsmålet:
For vi vet jo at dere studenter lurer på nettopp det
«De fire store» har du sikkert hørt om før. PWC, Deloitte, EY og KPMG. Og McKinsey, så klart. Men BearingPoint – hva er det viktigste du bør vite om oss?
I følge våre egne, sikre kilder er det følgende
-
BearingPoint er et relativt lite selskap. Det trekker alle frem som en stor fordel. Så la oss bare slå det fast: størrelse betyr noe.
Det er lettere å være 1 av 140 (som er det antallet vi er i Norge nå) enn 1 av 1 000. Større mulighet til å få vist seg frem, og i alle fall lettere å bli sett og hørt. For stor påvirkningskraft, korte beslutningsveier, og flat struktur – det trekker alle i BearingPoint frem som noe unikt med oss. Og familiefølelsen. Den må nevnes. Siden vi er relativt få (sammenlignet med konkurrentene våre) kjenner alle alle. Vi er på fornavn, vi sitter i samme etasje og rundt samme, lange lunsjbord. Det bringer oss over til punkt to.
-
Du vil fort merke det, spesielt når du har vært i arbeidslivet noen år, at det som virkelig betyr noe, er folka du jobber med. Spennende og givende arbeidsoppgaver, ja – det er selvfølgelig kjempeviktig. Men hvis ikke kollegaene dine også er dyktige, rause og inkluderende, da er det lett å miste gnisten på jobb.
Derfor er vi veldig stolte av de utrolig dyktige og hyggelige kollegaene våre. Like bra faglig, sosialt og jordnært miljø skal du lete lenge etter. Helt ærlig. Så noter deg gjerne det hvis du vil bli en del av BearingPoint-gjengen. Hvis du er nysgjerrig, inkluderende, litt nerd (les: veldig flink i faget ditt) og motstander av spisse albuer – da passer du nok godt inn hos oss!
Når det er sagt: det er ikke bare én type folk som jobber hos oss. Bak de passe pent kledde folkene våre, skjuler det seg et bredt spekter av fagdisipliner, fordypninger og erfaringer. Og feriestiler, musikksmaker og hobbyer. Så vi kan (nesten) garantere deg at du vil finne noen likesinnede. Du vil vokse og lære så lenge du er en del av BearingPoint-familien – både av kollegaene, kundene og prosjektene dine.
-
Som konsulent må du forberede deg på å jobbe døgnet rundt. Du vil bare hamre PowerPoints. Og tiden din er prisgitt innfallene til prosjektledere og partnere.
Neida.
Sånne konsulentmyter hører du sikkert ofte. Og neppe helt uten grunn. Men de som søker seg til BearingPoint har ofte litt andre prioriteringer. Mange har familie, mange har en hobby de liker å dyrke, mange er verken ferdigreist, ferdigutlært eller ferdigfesta, selv om voksenlivet er i ferd med å begynne. De fleste ønsker en fleksibel arbeidshverdag og en god balanse mellom jobb og fritid. Det får de i BearingPoint. Filosofien vår er nemlig følgende: så lenge du får gjort jobben din på en god måte, så legger vi oss ikke veldig mye opp i hvordan du styrer tiden din. Eller når, hvor og hvordan du løser oppgavene dine.
Men for all del. Er du full av initiativ og har lyst til å gi jernet innen et fagfelt, prosjekt, tema eller en bransje du synes er spennende, så skal ikke vi holde deg tilbake.
Noen andre myter (eller sannheter?) du lurer på om livet som konsulent? Lytt til denne episoden i BearingPoint-podden vår (ca. 13 min).
-
I BearingPoint er vi opptatt av rask utvikling og tidlig ansvar. Og det skiller oss nok en del fra andre konsulentselskaper (ryktes det). I alle fall det med ansvar. For hos oss er det ikke en veldig hierarkisk kultur. Med andre ord: en med to års erfaring kan like gjerne ta ledelsen i et prosjekt fremfor en med ti års erfaring (om førstnevnte er mest klar og motivert). Tillit, det får du i BearingPoint, sammen med muligheter og støtte fra kolleger. Mye tidligere enn mange andre steder.
Men vi forventer ikke at du er trygg og utlært fra dag 1. Hvis du begynner hos oss, får du alle de verktøyene du trenger for å bli en god og solid konsulent. For eksempel gjennom vårt treårige opplæringsprogram, «First 1000 days».
Du får også en egen fadder og en Development Manager. Fadder er sikkert du vant med fra studietiden? Tanken bak er litt det samme. Våre faddere er av typen bli–med–på–en–hyggelig–kafé og spør meg om alt du måtte lure på. Eller som spør om dere skal dra sammen til teammøtet. Smått som stort. De har, med andre ord, litt ekstra ansvar for deg den første tiden din i BearingPoint. For at det er litt skummelt å være helt ny, det skjønner vi. Vi har alle vært der, og fadderen din var mest sannsynlig i dine sko for ganske nøyaktig ett år siden.
Din Development Manager har et mer «faglig ansvar» for deg. I tillegg til faddere, er DM'er noe de fleste nyansatte setter skikkelig stor pris på. Det er jo ikke så lett å finne ut av hva man vil og ikke vil, hva man ordentlig god på og hva man burde fokusere på å utvikle, før man har litt mer erfaring. Da er mentoren din en super person å sparre med. Sammen vil dere sette noen gode og realistiske mål (slik at du har noe å styre etter) og utvikle en langsiktig karriereplan for deg. Alene, forlatt og usikker – det blir du aldri igjen. I alle fall ikke i BearingPoint.
Det er bare én ting til vi må si om faglig utvikling og karrieremulighetene i BearingPoint. Etter hvert som du har opparbeidet deg litt erfaring, har du mulighet til å utvikle deg og ta kurs på Oxford og Yale (hvis du ønsker det).
Og siden vi er et internasjonalt selskap, med kontorer over hele Europa, skal du ikke se bort ifra at du kan dra på utveksling eller hospitering en dag. Mer om det senere.
-
Dette punktet trekker også alle vi har snakket med frem. I BearingPoint er vi nemlig veldig opptatt av å spille hverandre gode. Det vil si: ingen spisse albuer, ingen dårlig stemning.
Men det er ikke noe vi bare sier, altså. Det har solid forankring fra øverste hold. Øverste hold = partnerne våre (se etter dem som ofte går med full dress, som de eneste på kontoret som regel). Det er derfor vi har en «kollektiv overskuddsdeling», for å underbygge den kulturen vi ønsker å ha. En kultur som bygger på fellesskap, lagfølelse og personlig motivasjon (mer om det under punkt 4).
Det overskuddsdelingen vår betyr i praksis, er at alle ansatte får en prosentandel av overskuddet vårt (istedenfor noen utvalgte få – som det kan være andre steder). Junior som senior. Ekstroverte som introverte. Man trenger nemlig ikke passe inn i en strengt definert «rolle» for å lykkes som konsulent i BearingPoint.
-
Motivasjon, ja. Dette punktet må vi også vie litt plass. Som konsulenter lever vi av å skape verdi for kundene våre. Det er jo derfor små og store bedrifter hyrer oss inn på et prosjekt. De har et problem, og vi hjelper dem å løse det. Og de beste løsningene, de finner vi når vi er skikkelig motiverte for oppdraget. I BearingPoint er vi derfor veldig opptatt av dine personlige ønsker og motivasjon. Det er en viktig faktor når vi går inn i nye prosjekter og bransjer, og for hvordan vi setter sammen ulike team.
Med andre ord, hos oss blir du ikke satt på et prosjekt før din interesse og motivasjon er avsjekket. Dette blir veldig mange konsulenter overrasket over når de starter i BearingPoint – ferske som erfarne.
Vil du vite mer?
Det er innmari mye mer vi gjerne skulle sagt. Ta gjerne en titt på noe av det andre innholdet om livet i BearingPoint.